Kundsida

Detta är ett exempel på hur din kundsida skulle kunna se ut.

Efter att du beställt undersökning av din trakts gamla kartor och den är klar, får du en länk till din unika kundsida. Här presenteras kartorna och vilka format de kan beställas i.

Hej ! Här är de gamla kartor som finns från din trakt. De är anpassade till moderna tryckformat.
Din kundsida finns här till den 2021-xx-xx.

Om du inte redan loggat in kan du göra det under Mitt konto. Där kan du även skapa en inloggning om du inte redan har. Som inloggad är det lätt att hitta tillbaka till din kundsida via länken Din kundsida.
Din kundsida och möjligheten att beställa tryck av kartorna finns kvar i ca 2 månader från att du fått mailet med länken hit.
Om du har frågor eller kommentarer kan du använda kommentarsfältet längs ner på sidan. Du måste vara inloggad för att kunna skriva.
De kartor som du väljer att beställa tryck av, kommer hämtas som högupplösta filer från Lantmäteriet. De får då något bättre bildkvalitet än det som visas här.


Karta över Gotland från 1600-talet

Denna landskapskarta över Gotland är från 1600-talet. Det finns inget exakt årtal på kartan. Den är gjord av lantmätare Carl Gripenhielm och har aktbeteckningen Ll/87 hos Lantmäteriet. Kartans originalstorleken är ca 72 x 56 cm. Den kan beställas i fem olika storlekar som postertavla.

Du önskade en fondtapet i storleken 300 cm bred och 250 cm hög. Kartbilden måste då beskäras på bredden men det finns marginaler för detta utanför själva kartan. Tänk på att kartbilden har en egen ram som kanske inte blir helt parallell med skärningen mellan vägg/tak, vägg/vägg eller vägg/golv. Du kan välja mellan standard- eller premiumkvalitet på tapeten. Läs mer om kvaliteten på tapet här. Om du skulle vilja ha ett provtryck av tapeten kan du beställa det genom att skriva i kommentarsfältet längst ner. Du måste vara inloggad för att kunna skriva.


Fårö 1692

Denna karta över Fårö socken gjordes 1692 av lantmätare Matias Schilder. Den benämns som en geografisk karta och har aktbeteckningen H29-1:1 hos Lantmäteriet. Kartan är i original ca 79 x 52,7 cm och går att beställa i tre olika storlekar som postertavla. Den är dock för långsmal för att kunna fungera som fondtapet i de mått du angivit. Om du kan tänka dig att bara tapetsera en del av väggen, skulle man kunna göra den i t.ex. 300 cm bred och 170 cm hög. Tänk på att kartbilden har en egen ram som kanske inte blir helt parallell med skärningen mellan vägg/tak, vägg/vägg eller vägg/golv. Återkom om du ändå är intresserad av fondtapet.

Lämna ett svar

Rulla till toppen