Köpvilkor

Mottagare av beställningar och betalningar

Hemmabyggare – Gamla kartor drivs av GeoITkonsulten Sverige. Alla betalningar görs därför till GeoITkonsulten Sverige.

Beställningar och leverans kan i dagsläget enbart göras inom Sverige. Man måste vara 18 år för att beställa, annars krävs målsmans godkännade.

När beställningen blir bindande och när den anses färdigbehandlad

Efter att du beställt någon utav tjänsterna och valt och bekräftat betalsätt, får du en bekräftelse via mail. I och med det blir beställningen bindande och arbetet med att söka efter och anpassa de gamla kartbilderna påbörjas. När arbetet med tjänsterna Hitta dina historiska kartor och Din historiska karta är klart skickas ett mail med en länk till en ”dold” kundsida på denna webb. Där presenteras kartorna och vilka format som det är möjliga att använda för dessa. Därifrån görs också beställningen av beställningsvarorna tapet och poster/tavla. Se exempel på kundsida här. Beställningen av tjänsten anses färdigbehandlad i och med att mailet med länkar till denna kundsida skickats. Leverans av tjänsten Din gårds historia görs genom ett mail med en länk till materialet via Sprend.com. Tjänsten anses färdigbehandlad i och med detta mail skickats.

Efter att du beställt någon utav beställningsvarorna (fondtapet och postertavla) och valt och bekräftat betalsätt får du ett bekräftelsemail. I och med detta anses köpet bindande. Produktion och leverans av beställningsvarorna fondtapet och tavla/poster görs via våra leverantörer. Information och uppdateringar om leveranstider görs direkt från dem, och de transportföretag de anlitar. När du godkänner köpvillkoren vid beställningen, godkänner du att vi registrerar ditt namn, adress och mailadress hos leverantören vi anlitat för du ska kunna få den beställda produkten. Beställningen anses färdigbehandlad hos oss i och med att vi gjort beställningen hos våra leverantörer. Våra leverantörer ansvarar för eventuella produktion eller leveransproblem och att kommunicera det direkt med dig.

Frakt

Alla beställningsvaror, levereras utan kostnad till ditt utlämningsställe. Våra leverantörer administrerar frakten som utförs av Bring eller Postnord. Leveransen görs till ditt vanliga utlämningsställe för detta.

Leveranstider

Leveranstiden för beställningsvaror är ca 2-4 arbetsdagar. I samband med större helger och hög belastning hos leverantören, kan det ibland ta längre tid. Leveranstiden för tjänsten Hitta dina historiska kartor och Din historiska karta är 1-4 arbetsdagar, beroende på övrig arbetsbelastning. Leveranstiden för Din gårds historia är 2-4 veckor, beroende på övrig arbetsbelastning och möjligheten att hitta rätt bland kartor och övriga digitala arkiv. Alla leveranstider är ungefärliga.

Ångerrätt

Beställningsvaror omfattas inte av ångerrätten enligt distansavtalslagen (SFS 2005:59) då de är specialanpassade för kund . Om arbetet inte har påbörjats eller om beställningen inte gått vidare till våra leverantörer finns dock möjlighet att avbryta beställningen och få tillbaka pengarna. Ta därför kontakt snarast om du skulle ångra dig. Här hittar du kontaktuppgifter.

Transportskador

Kontrollera eventuella transportskador, så snart du fått paketet och anmäl detta direkt till transportören. Eventuella transportskador eller direkta produktionsfel ersätts som regel med ett omtryck av produkten. Detta gör vår leverantör, men kontakta alltid oss på Hemmabyggare – Gamla kartor för detta. Eventuella skador eller produktionsfel måste anmälas senast 14 dagar efter att du fått produkten.

Återköp

Ej uthämtade paket räknas inte som återköp utan debiteras med hela kostnaden plus 200 kr i administrationsavgift. Återköp kan göras om produkten inte är monterad (tapet) eller skadad p.g.a. ovarsam hantering. Returen bekostas av dig som konsument och ska helst göras i originalförpackningen. Kontakta alltid Hemmabyggare – Gamla kartor innan du skickar tillbaka något.

Även om beställningsvaror inte ger dig ångerrätt, kan det ju hända att produkten inte motsvarar dina förväntningar. Kontakta oss på Hemmabyggare – Gamla kartor så kan vi ordna med ett återköp, förutsatt att varan inte är monterad eller skadad. Detta måste du göra senast 30 dagar efter att du fått varan. Efter att du pratat med oss och kommit överens om ett återköp, skickar du produkten till vår leverantör. Du betalar för transporten. Efter att vår leverantör fått returen, betalar vi tillbaka hela köpesumman inom 14 dagar. Vår leverantör återvinner alla returer.

Om et är något problem, tveka inte att ta kontakt. Vi försöker alltid att lösa problem direkt, men skulle en eventuell tvist uppstå följer vi Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.

Betalning

Betalning görs via Klarna eller PayPal. Det går att betala med kort både via Klarna och PayPal. Via Klarna har du även möjlighet att välja betalningsalternativen: Betala inom 14 dagar, Klarna konto, Betala direkt och Banköverföring. Läs mer om Klarnas betalalternativ här.

Rulla till toppen